RSS

Olimpiada Republicană de Fizică 2014

04 Mar

Vezi rezultate pe adresa:

http://edu.md/ro/rezultatele-olimpiadelor-republicane-2014/

Anunțuri
 
19 comentarii

Scris de pe Martie 4, 2014 în Uncategorized

 

19 răspunsuri la „Olimpiada Republicană de Fizică 2014

 1. burvaleriu

  Martie 26, 2014 at 7:41 pm

  Net.

   
 2. Евгений

  Martie 25, 2014 at 6:33 pm

  А состоится ли олимпиада для 7-8 классов? Если да, то когда?

   
 3. prof

  Martie 24, 2014 at 12:23 pm

  Multumim pentru sinceritate!!! speram ca in anii care urmeaza sa fie o organizare cu mai putine neajunsuri si copii din exterior sa vina cu o deosebita placere la competitie!!!

   
 4. burvaleriu

  Martie 24, 2014 at 7:46 am

  Eu am spus mai multe variante care le-am intilnit intre oameni.
  In ce priveste copii in afara chisinaului , eu personal is din afara si am facut carte nu in chisinau si mai mult ca atit nu am avut profesor care sa-mi rspunda la mai multe intrebari. Invatam singur din carti rominesti, si universitare. Multe nu intelegeam si au ramas neintelese pina in anii studentiei. Daca nu mi-ar fi pasat de toti copii din Moldova nu ași fi difuzat informația și lincurile la sursele de pregătire.
  Sincer vă zic nu este ușor permanent să cauți informația, să ai grijă să scanezi să pui ș.a.m.d
  Eu am primit de multe ori mustrăti căci am pus informația și mai întîi nu a apărut pe saitul Ministerului sau am pus și erau greșeli ș.a.m.d
  Multe de toate. Acum deja nu mai vreau chiestii de acestea și nu mă ”BAG„ să iau materialele. Lasă să le pună pe edu.md și apoi le voi anexa și eu. În ce privește informația unde am acces și permis o anexezi îndată. Olimpiada Republicană de Fizică are și ea încă multe neajunsuri care eu cred că pe parcurs o să fie înlăturate, dacă vor fi mai mulți oameni competenți și cumsecade.
  În ce privește punctarea și depunctarea e un lucru foarte complex. Eu am întîlnit și cazuri cînd profesorii(și universitari) depunctează metode mai exacte ca soluția autorului. Depunctează elevi de clasa 6-a metodele care parcă nu îs complexe dar îs variate. Întodeauna cînd avem posibilitatea adică mă întrebau mă implicam și găseam pe profesori incompetenți în punctarea metodei. La capitolul acesta sincer vă zic nu prea avem oameni. Eu mă discurc în măsura în care o fac deoarece multă literatură și variată am răsfoit și lucrezi cu copii de diferit nivel și vîrstă.
  De la contestare copiii trebuie să plece mulțumiți sau obijduiți dar pe sine, nu pe profesorii verificatori.
  Dacă copilul nu a fost apreciat bine, pînă la urmă plecați la USM și cereți lucrarea și o vedeți așa cum este.
  Apropo eu am trimis scrisoarea dv-ă lui Păgînu.V. El cred că o să reacționeze. E bine săi spuneți direct la ME.
  Eu nu am mare influiență asupra lucrurilor, mai ales că îs înafara comisiei deja.

   
 5. prof

  Martie 23, 2014 at 9:50 pm

  Ne pare rau ca ati inteles ca este vorba de o invidie si chiar credem ca multi ar intelege ca o insulta in privinta „profesionalismului”, credeti ca numai in capitala se face carte, sau numai in oras ba dincontra, aici ar trebui totusi sa vedeti multe lucrari scrise de copii care sunt depunctati pentru ca rezolvarea nu prea corespunde cu metoda profesorului sau elevului alcatuitor , aici este vorba de o orientare directa a copiilor de catre organizatori deaceia este o dorinta de o transparenta totala si de o sugestie, cred ca multi alti care ar citi aceste mesaje ar impartasi si aceste pareri.

   
 6. burvaleriu

  Martie 21, 2014 at 8:11 pm

  Vreau să clarific cîteva lucruri.
  1. Informația ce am pus-o pe sait cu privire la Olimpiada Republicana 2014 a fost informare pentru municipiul, după cum vedeți. Aceasta solicitare am primito de la inspectoare DGETS , Maria Cotoros.
  2. Apoi după cum vedeți nimic alceva nu mai este, înseamnă că eu nu dispun de altă informație (rezultate, subiecte, soluții,…) Le aștept și eu pe saitul edu.md
  3. Anul acesta nu am fost deloc implicat la Olimpiada Republicana in ce privește Organizarea, chiar eram absent din oraș în zilele desfășurării probelor. Numai la închidere și deschidere am asistat. De altfel aveam mulți elevi la Olimpiadă din Orizont cu care lucrezi la cerc și mi-au spus că nu sînt în Comisie.
  4. Anii precedenți cînd eram implicat s-au făcut la clasele 7,8 veneam cu subiecte alcătuite și participam și eu în comisie. În ce privește pe mine eu înainte de olimpiadă 2 săptămîni nu făceam cercul și alcătuiam problemele. Astfel evitam vre-o strecurare de ideie printre elevii cu care lucrezi.
  5. Eu îs un om care mă conduc după Cuvîntul Lui Dumnezeu în măsura cunoștinței care oam și cu șiretenii la Olimpiade nu mă ocup și fug de acestea cînd văd că miroase sau încerc să le stopezi. Așa că am de răspuns în primul rînd în Fața Lui Dumnezeu pentru obiectivitatea și corectitudinea mea.
  6. Elevii de la Orizont îs tot elevi din Moldova și din diferite localități și regiuni. În liceu se lucrează cu acești copii după ore la cerc de 3 ori pe săptămînă cîte 3 lecții. Nu este așa de mult. Pur și simplu ține de sistemul și condițiile create și de competența profesorului. Așa că concurs aparte pentru Orizont e ideie izvorîtă din PIZMĂ ceea ce e o mare boală la Basarabeni cum zicea și Cantemir.
  7.Din Municipiul vin 5 elevi + cei eliberați pe contul rezultatelor de anul precedent. Cinci pentru fiecare sector. Un sector în chișinău are mai multe școli și elevi ca un raion prin țară. Mai mult ca atît nivelul în oraș e mai înalt. Oare pentru asta copii din Chișinău trebuie respinși?
  8. Dacă ar trece copii voștrii prin filtru de la oraș, păi vă spun că foarte puțini ar trece.
  Recomandări:
  1. Liceul unde se lucrează trebuie să acorde atenție deosebită copiilor dotați. În ce privește ore de cerc și stimul.
  2. Profesorii trebuie să se cultive în direcția asta și să fie oameni mai competenți. Evident depinde mult de sistemul din țară, dar eu am lucrat mult pe entusiasm și apoi am crescut profesional și au început și rezultatele să vină.
  3. Orice rezultat se dă nu simplu, principalul la eșecuri să cauți problema în primul rînd în tine, apoi să arăți cu degetul.
  4. Eu întodeauna puneam așa scop ca elevul să fie cu 2 clase înainte sau mai mult și cu un cap mai sus ca nivelul cerut la concursuri.
  5. Copiii trebie învățați să gîndească bine și să învețe, să rezolve singurei mult. Noi numai ghidăm arătăm , îndreptăm, dar facem asta atrăgător.
  6. Depinde de părinți interesați.
  7. Depinde de concursurile care se desfășoară prin raion, pentu asta trebuie să se găsească vre-o cîțiva profesori și să facă. Cu toate că o să fie vorbiți la început de rău. Așa e din păcate. Cînd ajunge la al meu , al tău.
  8, Cel mai esențial să se conducă după niște reguli morale corecte, profesorul cu părinții și elevul și cu alții. Aici e chieia propășirii.

  Asta ce pot să vă spun la moment.
  Mai multe ași spune tet-a-tet.

   
 7. prof

  Martie 21, 2014 at 12:33 pm

  Ar fi o transparenta deosebita daca vor aparea rezultatele depline la probele experimental(care nu au fost publice) si teoretice asa cum a fost punctajul in realitate!!! exemplu rezultatele olimpiadei de chimie. Oare organizatorii nu au intentia sa mai apara pe listele invingatorilor si alti copiii din Republica care la fel au capacitati demonstrate, nu numai cei de la Orizont!!vin170 de copii ani la rind pentru a vedea aceleasi liste si nume de elevi in clasament si pleaca discurajati, pierzind 4 zile de vacanta, poate er fi cazul sa le faca celor de la Orizont concurs aparte si sa lea dea posibilitate copiilor din Republica sa se manifeste la justa valoare si credem ca va fi un concurs mai cu mult succes!!!!!! Si spuneti-ne va rog de ce din municipii, raione, vin cite un copil la paralela iar pentru Chisinau….care la fel este municipiu… poate ar trebui sa fie un filtru mai bun organizat pentru cei din Chisinau!!!! multumim anticipat si am fi recunoscatori daca am primi un raspuns!!! O zi buna!!

   
 8. burvaleriu

  Martie 18, 2014 at 2:37 pm

  NU vă pot răspunde la informație.
  Nu am fost implicat deloc în comisie.

   
 9. burvaleriu

  Martie 14, 2014 at 8:31 am

  Nu stiu

   
 10. burvaleriu

  Martie 14, 2014 at 8:23 am

  Nu stiu.
  Posibil pe edu.md vor aparea.
  Nu am acces la informatie.

   
 11. Sorin Josan

  Martie 10, 2014 at 7:57 pm

  cind vor fi rezultatele iar daca sunt unde le pot gasi

   
 12. Elena

  Martie 10, 2014 at 6:51 pm

  Cind vor aparea rezultatele pe internet?

   
 13. prof

  Martie 10, 2014 at 1:09 pm

  Buna!! am dori sa aflam cind vor aparea listele cu punctajul acumulat la probele teoretice si experimentale de la olimpiada recenta!!!! de ce anul acesta au fost asa scumpi la diplome????

   
 14. burvaleriu

  Martie 6, 2014 at 8:38 pm

  Acolo e și deschiderea.

   
 15. burvaleriu

  Martie 6, 2014 at 8:38 pm

  Asta mi-a trimis isnpectoarea din Chișinău.Cei din republică trebuie să aibă informație.

   
 16. burvaleriu

  Martie 6, 2014 at 8:37 pm

  La Biblioteca Academiei, doar e scris. Acolo e sală mare

   
 17. Adelin

  Martie 6, 2014 at 3:57 pm

  dar unde si la ce ora are loc deschiderea solemna a olimpiadei?

   
 18. Anatol

  Martie 6, 2014 at 6:04 am

  Toti participantii se vor inregistra la biblioteca academiei?sau numai cei din Chisinau?atunci ceilalti unde sa se inregistreze?

   
 19. Slavic

  Martie 4, 2014 at 8:09 pm

  Doar cei din Chișinău se vor înregistra la Biblioteca academiei sau toți participanții?

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: